ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ
Студентське життя
ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ВПЛИВ ХАРЧУВАННЯ В УМОВАХ СТРЕСУ ОРГАНІЗМУ» НА ФАКУЛЬТЕТІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ХАРЧУВАННЯ І РЕСТОРАННО-ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ
1 березня 2021 року на факультеті Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій, в рамках роботи Інституту культури і мистецтв, відбулась лекція-презентація на тему «Вплив харчування в умовах стресу організму» асистента кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Жмудь А.В.
Сьогодні стрес вважається вже практично повсякденним явищем і з ним можна зіткнутися при будь-яких обставинах. Присутнім на лекції, безперечно, стануть у нагоді знання щодо продуктів харчування, які допомагають зменшувати нервове збудження та стрес.
Лектор докладно зупинилась на механізмах дії «гормонів щастя»: дофаміну та серотоніну; на останніх дослідженнях нутриціологів в галузі розробки специфічних раціонів харчування людини в умовах стресів. В якості прикладу було наведено меню корисних й смачних сніданків, перекусів, обідів та вечерь із застосуванням нутритивно цінних продуктів.
По закінченні зустрічі слухачі дізнались про існуючі в мережі Інтернет безкоштовні додатки для підрахунку БЖВ, які допоможуть створити збалансований раціон харчування.
На лекції були присутні – 37 чоловік. Серед них студенти факультетів ІТХіРГБ (гр. ТХ, ТЛ, ГРС), ТтаТХПіПБ та викладачі ОНАХТ.
Лисюк В.М., відповідальна за роботу Інституту культури і мистецтв ОНАХТ на факультеті ІТХ і РГБ