ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ВІДКРИТА КУРАТОРСЬКА ГОДИНА НА ТЕМУ: «200 РОКІВ З ЧАСУ ЗАСНУВАННЯ М. БОЛГРАД (1821 Р.)» НА ФАКУЛЬТЕТІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ХАРЧУВАННЯ І РЕСТОРАННОГО-ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 181 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»

29.03.2021 р. об 11.00 відбулася відкрита кураторська година на тему: «200 років з часу заснування м. Болград (1821 р.)» куратора гр. ТХ-108 факультету Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу к.т.н., доц. Калугіної Ірини Михайлівни. Відкрита кураторська година була проведена он-лайн на платформі Zoom. На відкритій кураторській годині були присутні 35 осіб, це: зав. каф. ТРіОХ Тележенко Л.М., старший куратор спец. «Харчові технології» факультету ІТХіРГБ Голінська Я.А, викладачі кафедри ТРіОХ, куратори студентських груп ОНАХТ, студенти кураторської групи ТХ-108, студенти 1,2 та 3 курсів.

На відкритій кураторській годині була розкрита історія міста Болград з часів його заснування дотепер. Зазначено, що місто Болград на Одещині має неофіційний статус «столиці» не тільки бессарабських болгар, а й всієї болгарської діаспори в Україні. Болград – це єдине місто Бессарабії, створене «з нуля» і забудоване по генеральному плану, складеного генералом Іваном Микитовичем Інзова.

Ознайомлено слухачів із традиціями, культурною спадщиною, архітектурою і сучасним життям мешканців м. Болград.

Представлений матеріал щодо кулінарних традицій, розвитку виноробства, культурно-масових та туристичних заходів, фестивалів і свят у в м. Болград.

Відкрита кураторська година викликала великий інтерес та отримала схвальні відгуки слухачів.

Старший куратор спец. «Харчові технології» факультету ІТХіРГБ                        Яна ГОЛІНСЬКА