ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ВІД ЗЕРНА ДО ЗОРЯНОГО НЕБА» НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЇ ЗЕРНА І ЗЕРНОВОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

26 травня 2022 року на факультеті Технології зерна і зернового бізнесу, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв, була прочитана лекція на тему: «Від зерна до зоряного неба», професором кафедри технології зерна і комбікормів Станкевичем Г.М.

Лекція на тему «Від зерна до зоряного неба» розкрила незвідані сторінки елеваторної галузі та була присвячена біографії українського вченого зі світовим ім’ям. Юрій Кондратюк – новатор, першопроходець, піонер космонавтики, автор безлічі продуктивних ідей, гіпотез і відкриттів. Він виявився не тільки великим мрійником, але і неабияким теоретиком, якій зумів на початку ХХ століття обґрунтувати можливість і навіть необхідність космічних польотів. Всі пропозиції Ю. Кондратюка викладені в його роботах, були згодом реалізовані на практиці. Для зернової галузі він розробив безліч оригінальних та корисних нововведень. За його проектом та під керівництвом було збудовано найбільше у світі дерев’яне зерносховище, яке отримало назву «Мастодонт» за великі розміри та схожість з великою хоботною твариною.

На лекції були присутні бакалаври ІІІ-го курсу і магістри ІІ-го курсу (факультет ТЗіЗБ), викладачі ОНТУ. Всього 17 учасників.

Відповідальний за роботу ІКМ на факультеті ТЗіЗБ, доц. Колесник В.І.