ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

КУРАТОРСЬКА ГОДИНА ПРИСВЯЧЕНА МІЖНАРОДНОМУ ДНЮ МИРОТВОРЦІВ ООН НА ФАКУЛЬТЕТІ НАФТИ, ГАЗУ ТА ЕКОЛОГІЇ

На факультеті Нафти, газу та екології була проведена  загально-факультетська кураторська година, присвячена Міжнародному  дню миротворців ООН.

Куратори груп повідомили здобувачам, що 29 травня відзначають Міжнародний день миротворців ООН. Миротворчі війська ще називають «блакитними касками». Вони – нерегулярна армія ООН і, на відміну від військових альянсів, таких як НАТО, не атакують. Їм можна носити зброю, але вони її не застосовують. Миротворчі місії запобігають масовим злодіянням, рятують життя та створюють основи для побудови світу.

У 2002 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 29 травня Міжнародним днем миротворців. Цей день покликаний віддати належне самопожертві і відданості миротворців, які несуть службу по всьому світу. Цей день знаменує собою те, що було зроблено ООН в різних країнах для полегшення страждань і примирення ворогуючих сторін.

Куратори звернули увагу на те, що нинішні миротворчі операції ООН набувають все більш складного і багатопланового характеру, і не обмежуються перевіркою дотримання режиму припинення вогню, а фактично вирішують завдання відбудови країн, які опинилися на межі краху, часто після конфліктів, що тривали десятиліттями.

Старший куратор факультету НГтаЕ, Марія МАДАНІ