ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ЛІНГВОКУЛЬТУРОЛОГІЯ ЯК НАУКА» НА ФАКУЛЬТЕТІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ  ХАРЧУВАННЯ І РЕСТОРАННО-ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

31 травня 2022 року на факультеті Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу ОНТУ, в рамках роботи Інституту культури і мистецтв, була проведена онлайн лекція викладача кафедри української та іноземної філології Безніс П.М. на тему: «Лінгвокультурологія  як  наука».

Під час лекції присутнім було запропоновано відправитись в цікаву віртуальну подорож по сторінках науково-дослідницьких матеріалів  в області культурології. На лекції були присутні 16 чоловік: студенти факультетів ІТХіРГБ, ММіЛ, ЕБіК та викладачі університету.

Незвично в цій мові те, що поняття «так» і «ні» відсутні. Наприклад, на питання: «Ти був сьогодні вдома?» – ірландець не стане відповідати ствердно чи заперечно. Він скаже: «Я був сьогодні вдома». Заперечення передається за допомогою особливих форм дієслова. Порядок слів у реченні – ще одна особливість, якою відрізняється ця мова. Ірландська цікава тим, що в ній використовується зворотний порядок слів. Іншими словами, фраза «Я пішов додому» звучатиме як «Пішов додому я».

Безніс П.М., відповідальна за роботу Інституту культури і мистецтв ОНАХТ на факультеті ІТХ і РГБ