ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ПРИНЦИПИ І МЕТОДИ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ЗА УМОВ ВОЄННОГО СТАНУ. РИНОК ПРАЦІ ЗА УМОВ ВОЄННОГО ЧАСУ: ЯКІ ПРОФЕСІЇ Є НАЙБІЛЬШ АКТУАЛЬНИМИ» НА ФАКУЛЬТЕТІ МЕНЕДЖМЕНТУ, МАРКЕТИНГУ І ЛОГІСТИКИ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

15 серпня  2022 року на факультеті Менеджменту, маркетингу і логістики, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв Одеського національного технологічного університету, відбулась лекція професора кафедри менеджменту і логістики Козак К.Б. за участю студентів Кротенко А. та Ліпської А. на тему: «Секція 1: Принципи і методи управління персоналом за умов воєнного стану. Секція 2: Ринок праці за умов воєнного часу: які професії є найбільш актуальними».

У підручниках із менеджменту нема такого розділу, як «Управління командою в умовах війни». Багато пишуть про управління кризами (crisis management). Але криза — це не війна. Кожна людина проживає цей період по-своєму. Хтось відправляється на фронт, хтось стає волонтером, когось паралізує страх і депресія, а хтось приймає рішення бути менеджером. Тільки це не той менеджмент, що у мирний час. Як здійснювати управління в умовах загрози життю і невизначеності? Для менеджера ситуація ускладнюється тим, що йому потрібно не тільки «впоратися із собою». Його команда дивиться на нього й очікує на співчуття, підтримку, розуміння, на чіткі і прозорі комунікації і… вчинки. Не всі менеджери можуть дати те, що від них очікують. Вони теж люди. А з іншого боку, те, що менеджерові потрібно підтримувати і організовувати команду, стимулює його до комунікації і взаємодії. Він змушений першим аналізувати інформацію, прогнозувати розвиток подій і приймати рішення.
Війна внесла зміни в життя кожного українця. Частина українців втратили роботу через вторгнення російських окупантів на нашу землю, частина – працює віддалено, і лише невелика кількість людей працюють у звичайному режимі.
Управління персоналом є складним і складовим компонентом управління організацією. Складним тому, що люди за своїм характером відрізняються від інших ресурсів і вимагають особливих підходів і методів управління.
Відкрита лекція – 2 блоки, дві цікавих теми від студенток факультету менеджменту і логістики, Кротенко Анастасії «Принципи і методи управління персоналом за умов воєнного стану» та Ліпської Анни «Ринок праці України за умов воєнного часу: які професії стануть найбільш актуальними». Науковий керівник – доктор економічних наук, професор Катерина КОЗАК. Модератор зустрічі – аспірант, асистент кафедри ПУА, Богдан МИРОНЕНКО.

Захід пройшов в режимі онлайн-конференції, загальна кількість слухачів – 31 учасник.

Відповідальна за роботу Інституту культури та мистецтв на факультеті ММіЛ, доц. Орлова В.О.