ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ОСОБЛИВОСТІ ЩОДО ЗДІЙСНЕННЯ МИТНИХ ФОРМАЛЬНОСТЕЙ У ВОЄННИЙ ЧАС» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ТОВАРОЗНАВСТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ПРОДОВОЛЬЧОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

16 серпня 2022 року відбулася відкрита лекція на тему: «Особливості щодо здійснення митних формальностей у воєнний час», спікером якої був старший викладач  кафедри товарознавства та митної справи, власник компанії «Momot Broker» Момот Василь Юрійович.

Василем Юрійовичем було розкрито декілька питань, які є на сьогодні достатньо актуальними. Одне з них присвячено було особливостям митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги, які на даний період проходять митні формальності за спрощеною схемою митного оформлення.

Далі було охоплене питання проведення заходів офіційного контролю (фітосанітарний, ветеринарний та державний контроль) щодо товарів, які піддаються митному оформленню.

Також слухачам було цікаво дізнатись про пільгові режими, що діють у воєний час в Україні щодо імпорту та експорту та на які групи товарів вони розповсюджені.

На заході були присутні 14 осіб. З них студенти груп ТТП – 34 та ТТП – 44 спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» ОПП «Комерційна діяльність та товарознавство і експертиза в митній справі», завідувач та викладачі кафедри ТтаМС  проф. Верхівкер Я.Г., доц. Гарбажій К.С., ст. викл. Смокова Т.М.

к.т.н. Смокова Т.М., відповідальна по Інституту культури та мистецтв факультету ТтаТХПіПБ