ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ОСОБЛИВОСТІ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ. ДОСВІД ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАКТИЧНИХ ТА ЛАБОРАТОРНИХ ЗАНЯТЬ»  НА ФАКУЛЬТЕТІ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОЇ ТЕХНІКИ ТА ІНЖЕНЕРНОЇ МЕХАНІКИ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

         19 серпня 2022 на факультеті Низькотемпературної техніки та інженерної механіки, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв, к.т.н., асистентом кафедри ПО та ЕМ Левтринською Ю.О. була прочитана лекція на тему: «Особливості дистанційного навчання. Досвід організації практичних та лабораторних занять».

 Слухачами лекції були викладачі факультету НТтаІМ, кафедр холодильних установок і кондиціювання повітря  та кафеди ПОтаЕМ та кафедри «Енергомашинобудування» Одеського фахового технічного коледжу, здобувачі  факультету низькотемпературної техніки та інженерної механіки СВО бакалавр та магістр; групи  ЕН121, ЕН131, ЕН141, ХМН15,  ПМ21, ПМ40 – 18 осіб та здобувачі  Одеського фахового технічного коледжу, групи БКВ-04 – 8 осіб. Загальна кількість учасників – 26 осіб.

Доповідачем відмічені плюси та мінуси проведення занять он-лайн, обговорено з якими проблемами стикалися викладачі та студенти при проведенні занять дистанційно. Розглянуто декілька підходів до організації лабораторних робіт поза аудиторіями. Представлено розробки кафедри ПО та ЕМ: віртуальні лабораторні роботи зі стендами дослідження гідродинамічних, теплових, масообмінних процесів.

Тема  актуальна та сучасна та  мала відклик у слухачів, які обговорювали лекцію, активно задавали питання та дискутували.

Жихарєва Н.В.,  відповідальна по Інституту культури та мистецтв факультету НТтаІМ