ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ЕТНІЧНА КУХНЯ ЯК СКЛАДОВА ГАСТРОНОМІЧНОЇ СПАДЩИНИ ОДЕСЬКОГО РЕГІОНУ» НА ФАКУЛЬТЕТІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ХАРЧУВАННЯ І РЕСТОРАННО-ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

    2 вересня 2022 року на факультеті Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу, в рамках роботи інституту культури та мистецтв ОНТУ, старшим викладачем кафедри ГРБ Ткачук Оксаною Вікторівною, була проведена лекція на тему: «Етнічна кухня як складова гастрономічної спадщини Одеського регіону».

     Актуальність даної лекції зумовлена тим, що протягом останніх років в Україні визначається тенденція розвитку української гастрономічної культури, все більше відкривається підприємств ресторанного господарства з національними українськими стравами в меню, які популяризують  гастрономічне минуле України та розвивають сучасну локальну українську кухню. Цьому сприяє і основний вектор нашого суспільства, який визначився протягом останнього десятиліття – усвідомлення власної цінності та любові до самих себе, без комплексу меншовартості, до своєї культури, гастрономії, традицій.

На лекції були присутніми 10 учасників, студенти факультету та представники кафедри ГРБ.

Відповідальна за Інститут культури та мистецтв на факультеті ІТХіРГБ,   П.М. Безніс