ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ЧАЙ ПАКЕТОВАНИЙ: ЗРУЧНИЙ ТА НЕБЕЗПЕЧНИЙ» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ТОВАРОЗНАВСТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ПРОДОВОЛЬЧОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ І КОЛЕДЖУ НАФТОГАЗОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ, ІНЖЕНЕРІЇ ТА ІНФРАСТРУКТУРИ СЕРВІСУ ОНТУ

8 вересня 2022 року доцент кафедри харчової хімії та експертизи Одеського національного технологічного університету Малинка Олена Валентинівна, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв, прочитала лекцію на тему: «Чай пакетований: зручний та небезпечний». Лекцію було проведено он-лайн за допомогою програми Zoom.

Слухачами лекції були викладачі  кафедри харчової хімії та експертизи та студенти групи ТМ-35, ТМ-45 ОНТУ, а також студенти групи 20-161 коледжу нафтогазових технологій, інженерії та інфраструктури сервісу ОНТУ з викладачем Сахно Н.П. Кількість слухачів – 21 особа.

В ході лекції лектором були висвітлені питання щодо проведеної експертизи зразків чаю пакетованого, встановлення фальсифікації чаю, складу пластикових чайних упаковок методами оптичної мікроскопії і FTIR-спектроскопії та визначення джерела утворення мікропластикового забруднення при заварюванні чаю. Зроблений висновок, що пластикові чайні пакети є потенційним фактором ризику для здоров’я людини. У зв’язку з цим існує потреба у інформуванні споживача про матеріал виробу чайних пакетиків та загрозі здоров’ю.

Ця актуальна та сучасна тема лекції мала відклик у слухачів, які жваво обговорили лекцію, активно задавали питання та дискутували.

Слухачі приймали активну участь у обговоренні лекції, задавали питання, на які отримували розгорнуті відповіді, запропонували розвивати такий спосіб читання лекцій.

Відповідальна по Інституту культури та мистецтв факультету ТтаТХПіПБ, к.т.н. Смокова Т.М.