ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

 ІНФОРМАЦІЙНА  БЕСІДА НА ТЕМУ: «ПІДСТАВИ ЮРИДИЧНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ»

19 вересня 2022 року для студентів Одеського  національного технологічного університету , в рамках роботи «Правове виховання в ОНТУ» була  проведена інформаційна  бесіда на тему: «Підстави юридичної відповідальності» Інформаційну  бесіду провела доц. кафедри ФіП, Орлова В.О.

Під час проведення бесіди, студенти дізналися, що :

 Кримінальна відповідальність є кримінально-правовим поняттям. Вона пов’язана з кримінальним покаранням особи. Її основою в правовій державі є правовідношення, однією із сторін якого є особа, яка вчинила кримінальне правопорушення, а тому зобов’язана понести у зв’язку з цим певні правові обмеження, а другою — держава з її правом публічного засудження винного і призначення законного, обґрунтованого і справедливого покарання.

Де правовідношення виникає з моменту вчинення кримінального правопорушення. Таким чином, не органи держави, а закон покладає на винного кримінальну відповідальність. Суд своїм обвинувальним вироком лише констатує наявність кримінально-правового відношення і від імені держави покладає на винного покарання.

Відповідальна за  правове виховання  студентів ОНАХТ , доцент каф. ФіП,  канд. юр. наук В.О.Орлова