ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «100-РІЧЧЯ ІНСТИТУТУ ХОЛОДУ, КРІОТЕХНОЛОГІЙ ТА ЕКОЕНЕРГЕТИКИ ІМ. В.С. МАРТИНОВСЬКОГО» ДЛЯ СТУДЕНТІВ  ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

29 вересня 2022 року, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв ОНТУ, пройшов захід на тему: «100-річчя інституту холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. В.С. Мартиновського  ОНТУ».  

          Слухачами лекції були викладачі факультету НТТтаІМ, кафедр холодильних установок і кондиціювання повітря, кріогенної техніки, ПО та енергетичного менеджменту (факультет НТтаІМ) та кафедри «Енергомашинобудування» Одеського фахового технічного коледжу, здобувачі  факультету низькотемпературної техніки та інженерної механіки СВО бакалавр та магістри; групи  ЕН121, ЕН131, ЕН141, ХМН15,  ПМ21, ПМ40 – 38 осіб та здобувачі  Одеського фахового технічного коледжу, групи БКВ-04 та групи БКВ05 – 13 осіб. Загальна кількість учасників – 51 особа.

Розглянута історія створення Інституту холоду, кріотехнологій та екоенергетики. В 1921 році в Одесі було створено інститут прикладної хімії. У 1922 році інститут прикладної хімії було об’єднано з хімічним факультетом Одеського політехнічного інституту та утворено вищий технікум загальної та прикладної хімії. Відповідно до існуючих на той час законодавчих актів про освіту технікум був віднесений до вищих спеціальних навчальних закладів. Саме 1922 вважається роком офіційного зародження ІХКЕ.

Показані видатні вчені, які працювали в ІХКТЕ, такі як В.С. Мартиновський, Л.З. Мельцер, Я.З. Казавчинський, Д.П. Гохштейна, Чумак І.Г , Притула В.В., Дорошенко А.В.  та інші.

Показані видатні випускники ІХКЕ, серед них С.Р. Гриневецький та інші.

Тема актуальна та сучасна та мала відклик у слухачів, які активно задавали питання та дискутували.

Жихарєва Н.В., відповідальна по Інституту культури та мистецтв факультету НТТтаІМ