ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

СТУДЕНТСЬКА ZOOM-КОНФЕРЕНЦІЯ НА ТЕМУ:  «ЗАХИСНИКИ Й ЗАХИСНИЦІ СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ – СПАДКОЄМЦІ БОРЦІВ ЗА СВОБОДУ ТА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ ПОПЕРЕДНІХ ПОКОЛІНЬ»

13 жовтня 2022 р. в Одеському національному технологічному університеті до Дня захисників і захисниць України відбулась студентська ZOOM-конференція на тему:  «Захисники й захисниці сучасної України – спадкоємці борців за свободу та незалежність України попередніх поколінь». Студенти підготували надзвичайно змістовні презентації, які були просякнуті любов’ю до України, повагою та пошаною до нинішніх її захисників, а також до борців за свободу України попередніх поколінь. Звичайно, особлива увага була прикута до розповідей про Героїв, які віддали своє життя у роки та місяці сучасної російсько-української війни: Віталія Шума, Артура Савельєва, Максима Грабчака та Віталія Гуляєва.

У роботі конференції взяли участь студенти всіх факультетів, викладачі кафедри філософії і права, інших кафедр університету, куратори, працівники бібліотеки тощо. Загальна чисельність учасників сягала біля 100 осіб. Всі вони з великою зацікавленістю слухали та переглядали доповіді-презентації, які підготували студенти під керівництвом професора кафедри філософії і права Шишка О. Г.

Також під час роботи конференції було продемонстровано плакати та малюнки, які підготували студенти університету до  Дня захисників і захисниць України.

Тематика презентацій:

  1. «Україна – це наша земля». Паламарчук Олег, студент групи КН-321.
  2. Грабчак Максим. «Назавжди залишиться в пам’яті співслужбовців та близьких прикладом справжнього захисника й відданого сина Батьківщини». Лясковська Людмила, студентка групи ТМ-25.
  3. Савельєв Артур. «Стояв до останнього подиху, захищаючи свою рідну землю, суверенітет і цілісність України». Шамайко Влада, студентка групи ТМ-25.
  4. Гуляєв Віталій. Легендарний полковник, командир 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу. Сидоренко Діана, студентка групи ТМ-25.
  5. Шум Віталій. Вірний син свого народу. Сенкевич Ксенія, студентка група МТ-13.
  6. Князь Святослав Хоробрий. Іду на Ви. Хайваз Надія, студентка групи ТМ-25.
  7. Гетьман Іван Підкова: тріумф і трагедія. Назаров Геннадій, студент групи МТ-13.
  8. Гетьман Петро Сагайдачний. Похід 1618 року на Москву. Федоренко Сніжана, студентка групи ЕК-415.
  9. Гетьман Іван Виговський. Конотопська битва 1659 р. Швидкий Андрій, студент групи ТМ-21.
  10. Змієнко Всеволод – видатний полководець армії УНР. Жилін Ілля, студент групи ТМ-21.
  11. Омелянович-Павленко Михайло. Командувач Першого Зимового походу. Осадча Марина, студентка групи ЕН-112.
  12. Іван Луценко. Військовий лікар та ідеолог самостійності України. Паніч Андрій, студент групи ЕН-112.

Шишко О. Г., професор кафедри філософії і права ОНТУ