ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

ВІДКРИТА КУРАТОРСЬКА ГОДИНА «10 ЖОВТНЯ – 130 РОКІВ ІЗ ДНЯ НАРОДЖЕННЯ МИХАЙЛА КРАВЧУКА (1892-1942), ВЧЕНОГО, МАТЕМАТИКА, АКАДЕМІКА, РЕПРЕСОВАНОГО»

13 жовтня 2022 року на факультеті економіки, бізнесу і контролю була проведена відкрита кураторська година присвячена 130-річчю дня народження Михайла Кравчука, творця музики чисел (математика). 

«Моя любов – Україна і математика»

Син Неба, Поет німого числа, лицар математики, учений з обличчям Христа, творець музики чисел, титан математичної думки, корифей математики, гордість українського народу – ось неповний перелік тих епітетів, якими його нагороджують і науковці, і письменники, і журналісти.

Наукові праці М. Кравчука з різних галузей математики (вищої алгебри та математичного аналізу, теорії диференціальних та інтегральних рівнянь, теорії імовірносте й та математичної статистики і т.д.) увійшли до скарбниці світової Науки.

Наукові ідеї М. Кравчука ще й ще вивчатимуться, поглиблюватимуться, розвиватимуться, бо він бачив далі, ширше і глибше! За його ідеями й відкриттями виразно проступала перспектива поглибленого розвитку й використання їх. Аналізуючи потенціальні можливості вітчизняної науки, він писав у 30-ті роки: ми маємо право і підстави сподіватися в ближчому майбутньому таких наукових математичних кадрів, що зроблять нашу математичну школу осередком світового значення.

Прийняли участь студенти і куратори, різних груп та спеціальностей: ФЕБ-103, ФЕБ-201, ФЕБ-26, ХТ-309 ЗЗЕ-603, ФЕБ-502, ФЕБ-46,ФЕБ-36 та ін.

Старший куратор факультету ЕБіК, Тетяна МІШИНА