ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

Тиждень факультету Технології зерна і зернового бізнесу

З 10 по 19 жовтня було проведено тиждень факультету Технології зерна і зернового бізнесу, приурочений в цьому році до низки визначних дат: День захисників і захисниць України, День українського козацтва, День працівників харчової промисловості, 120-ліття Одеського національного технологічного університету.

11 жовтня 2022р було проведено день кафедри Технологічного обладнання зернових виробництв,  прочитані відкриті лекції «Сучасні мотор-редуктора: типи, особливості, ефективне застосування» (фахівець напрямку “мотор-редуктори”, компанії “Белтімпорт”, Нечипоренко О.В.) «Огляд наукових досліджень викладачів і співробітників кафедри ТОЗВ, що призвели до захисту кандидатських і докторських дисертацій протягом останніх 60-и років» (доцент кафедри ТОЗВ, Солдатенко Л.С.). Лекції були насичені цікавим матеріалом, та викликали значний інтерес у студентів та викладачів кафедри.

12 жовтня 2022 р. проведено День кафедри Технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів, на якому були присутні студенти і викладачі кафедри, Одеського технічного та механіко-технологічного фахових коледжей та стейхолдери, відбувся у змішаному режимі. З привітаннями виступили: завідувач кафедри Дмитро Жигунов, декан факультету ТЗ і ЗБ Сергій Соц, директор ННТІХП ім. М.В. Ломоносова Ірина Солоницька та представники бізнесу, стейкхолдери: голова спілки “Борошномели України” Родіон Рибчинський, директор ДП “Агмінтест” Ірина Топораш, спеціаліст по інвестиційним розробкам ТД «Ельдорадо» Богдан Чигирин, директор “Добродія Фудз” Ірина Брославцева. На Дні кафедри відбулися: віртуальні екскурсії по навчальним та навчально-науковим лабораторіям кафедри, захоплюючий майстер-клас «Шоколадна майстерня», короткий екскурс-презентація «Історія мого університету, кафедри, ОТФК»; конкурс творчих робіт студентів факультету і коледжу; вікторина «П’ять кроків до фаху», під час якої учасники влучно відповідали на питання, відгадували ребуси тощо і продемонстрували присутнім свою ерудованість і кмітливість. Активну участь у вікторині приймали не тільки команди, а й всі присутні.

12 жовтня 2022 р відбувся День кафедри управління бізнесом що об’єднав учасників з різних куточків світу – студентів, аспірантів, викладачів та гостей. Завідувачка кафедри, професор Наталія Басюркіна представила цікаву  презентацію з історії університету та кафедри. Успішний випускник, заступник директора державної установи «Інститут ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України», професор Олександр Лайко показав можливості застосування спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» в науці, бізнесі і громадському житті. Із словами привітань виступили викладачі кафедри, аспіранти, здобувачі освіти.

13 жовтня відбувся День кафедри Технології зерна і комбікормів, в якому прийняли участь співробітники кафедри, здобувачі освіти, успішні випускники кафедри, представники промисловості. Відкрив свято науковий керівник кафедри, професор Богдан Єгоров, який розказав особливості становлення і розвитку університету, кафедри, перспективи подальшого розвитку. Виступила завідувачка кафедри, доцент Алла Макаринська, яка представила гостей, привітала із Днем захисників та захисниць України, звернулась із словами подяки до студентів, випускників кафедри, які приймають участь у бойових діях. Куратор Лариса Дмитренко із студентами підготували презентацію до Дня працівника харчової промисловості. Студенти разом із кураторами підготували тематичні плакати, витвори мистецтва.  19 жовтня відбулось урочисте відкриття навчально-наукової лабораторії з визначення якості зерна, кормової сировини і комбікормів, яка оснащена найсучаснішим лабораторним обладнанням провідних світових виробників та створена за сприяння компаній ADM, ТОВ “Укрелеваторпром».

Проведення Тижня факультету, Днів кафедр, підтвердили те, що випускники, працівники промисловості, викладачі, студенти і аспіранти є однією великою родиною однодумців, закоханих у свої спеціальності. Емоції, отримані під час підготовки та проведення надихають нас розвиватися і працювати ще краще на благо нашого Університету та України!

Алла ЛАПІНСЬКА, к.т.н., доцент, заступник декана факультету ТЗіЗБ