ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ПРО ЩО «ГОВОРИТЬ» ЕТИКЕТКА ХАРЧОВОГО ПРОДУКТУ»  НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ТОВАРОЗНАВСТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ПРОДОВОЛЬЧОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

4 листопада 2022 року на факультеті Технології та товарознавства харчових продуктів та продовольчого бізнесу, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв ОНТУ, доцент кафедри харчової хімії та експертизи Вікуль С.І. провела лекцію на тему: «Про що «говорить» етикетка харчового продукту».

Слухачами лекцій були студенти  груп: ТЗХ-12, ТМ-31, ТМ-32, ТМ-33, ТМ-11,ТМ-12, ТМ-15. Кількість слухачів – 23 особи.

Лектором було розглянуто питання яку інформацію може «розповісти» етикетка харчового продукту та на що треба звертати увагу при придбанні харчових продуктів.

Було розібрано такі поняття як «мінімальний термін придатності харчового продукту», дата «вжити до…, «резервний термін придатності» для продуктів як тривалого терміну зберігання так і для швидкопсувних продуктів.

Також було обговорено які інгредієнти, крім основних, ще можуть входити до складу продукту, та як їх зазначають на етикетці.

Лектором була закцентована увага на важливості того, що пишуть на етикетках продуктів, і запропоновано віддавати перевагу тільки перевіреним виробникам, які добре зарекомендували себе.

Студенти приймали активну участь у обговоренні лекції, задавали питання, на які отримували розгорнуті відповіді.

     відповідальний по Інституту культури та мистецтв факультету ТтаТХПіПБ,   к.т.н. Смокова Т.М.