ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

КРУГЛИЙ СТІЛ  «ГРИГОРІЙ СКОВОРОДА ЯК ЕТАЛОН УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ»

3 листопада 2022 року в Одеському національному технологічному університеті був проведений круглий стіл «Григорій Сковорода як еталон української культури».

Проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, соціальних питань, оздоровлення і спорту к.т.н., доцент – Кананихіна Олена Миколаївна розпочала роботу круглого столу вітальним словом і зазначила, що постать Григорія Сковороди суперечлива та неоднозначна, а його філософська концепція багатогранна та охоплює різні аспекти етичного й естетичного буття людини.

На цьому заході виступили викладачі кафедри філософії і права к.і.н., доцент Соловей Анатолій Олександрович та к.ф.н., доцент Шевченко Ганна Анатоліївна, які підготували чудові презентації про життя та творчість Григорія Сковороди. Захід мав науково-просвітницький характер, на якому доповідачі розповіли про те, яке значення має творчість Григорія Сковороди й що вона може дати сучасній людині.

У нас є таке багатство, таке неоціненне надбання, як геній Сковороди. І в кожного – своє, особисте його сприйняття. Як і індивідуальне сприйняття, здавалося б, такого простого і разом з тим такого загадкового вислову геніального мандрівника: «Світ ловив мене, та не впіймав…».  

Старший куратор ОНТУ, Мільчева В.В.