ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

ВИХОВНИЙ ЗАХІД «ГРИГОРІЙ СКОВОРОДА: 300-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВИДАТНОГО УКРАЇНСЬКОГО ФІЛОСОФА, ПРОСВІТИТЕЛЯ-ГУМАНІСТА, ПОЕТА, ПЕДАГОГА»

Мета заходу: ознайомити студентів із творчістю Григорія Сковороди, його літературною спадщиною, розкрити філософські погляди просвітителя-гуманіста в контексті сьогодення. Виховувати повагу та любов до України та збереження пам’яті про знаних людей України.

Модератор заходу: к.філол.н., доцент каф. УтаІФ Філіпенко О.І.

Учасники заходу:  студенти ОНТУ.

Присутні на заході студенти та викладачі: 54 особи.

11 листопада 2022 р.  у форматі ZOOM-конференції кафедрою української та іноземної філології (факультет інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу) було проведено виховний захід «Григорій Сковорода: 300-річчя від дня народження видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, педагога».

Викладачі та студенти ОНТУ  приєдналися до національної кампанії «Світ Сковороди» на відзначення 300-річчя видатного українського поета, просвітителя і філософа Григорія Сковороди».

Український народ відзначає 300-річчя Григорія Сковороди на державному рівні, наперекір війні. Рішення про вшанування українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета й педагога прийняв Кабінет Міністрів. Міністерство культури та інформаційної політики України сприяло тому, що дата ювілею відомого українця увійшла до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО 2022 року.

Присутнім було презентовано цікаві факти з життя та діяльності Григорія Сковороди. Великий, народний мислитель, поет-демократ, педагог і просвітитель, музикант і громадський діяч у своїх творах розвивав цілий комплекс ідей, актуальних для свого часу, виражав передові погляди українського народу.

Григорій Сковорода залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають і ще будуть допомагати нашому народу. Прилучитися до його мудрості, світлого поетичного слова  –   це справа честі для нас.

Ольга ФІЛІПЕНКО