ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ:  «ІНДІЯ ОЧИМА МАНДРІВНИКА. КРАЇНА КОНТРАСТІВ» НА ФАКУЛЬТЕТІ

ТЕХНОЛОГІЇ ВИНА ТА ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

9 березня 2023 року на факультеті Технології вина та туристичного бізнесу, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв ОНТУ, була прочитана лекція за темою «Індія очима мандрівника. Країна контрастів» доцентом кафедри технології вина та сенсорного аналізу О.Л. Ходаковим.

Лекція підготовлена на підставі особистого досвіду занурення в цю колоритну азіатську країну та містила цікаві моменти, які можуть допомогти глибше зрозуміти суть цієї незвичайної та дуже різноманітної країни.

Лекція наповнена барвистими фотографіями, містить відеоматеріал і являє собою інформативну мотиваційну розповідь про можливі варіанти та маршрути для самостійних подорожей, та базується на особистих враженнях від власної подорожі.

Особливу увагу приділено таким найбільшим містам Індії, як Делі та  Мумбай. Делі – друге за величиною (після Мумбаї) місто Індії, що має статус союзної території (Національний столичний округ Делі). Розташований на півночі Індії на березі річки Джамна. Наведено цікаві факти історії та життя міст. Делі – багатонаціональне місто, в якому перемішано різні культури. Засновано місто близько 5000 років тому.

Делі вже давно входить до топ-5 найбільш густонаселених міст світу. Щільність населення 11 000 осіб на 1 кілометр. Чисельність населення 16 млн. Площа Делі приблизно в 660 разів перевищує площу князівства Монако. У Делі в ходу понад 20 розмовних мов, але в писемності переважає англійська. Статус офіційних мов у Делі мають чотири мови: хінді та англійська, а також  урду та панджабі.

Чоловіків у Делі набагато більше, ніж жінок, оскільки багато хто з них приїжджає сюди з усіх куточків Індії у пошуках роботи. Стародавні городища, унікальна історія, культура, клімат – це далеко не весь список тих дивовижних відкриттів, які може подарувати Вам ця дивовижна країна.

Лекція зібрала 16 учасників, серед них студенти різних спеціальностей і курсів (ГРС, ТВ, ТЗХ, ТМ, ТХ та  ТЛ) та викладачі різних кафедр.

Студенти активно задавали питання і отримували змістовні відповіді

Відповідальна за роботу Інституту культури і мистецтв ОНТУ на факультеті ТВтаТБ, доц. Ляпіна О.В.