ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

Використання мобільного застосунку «Reunite Ukraine» для пошуку зниклих осіб

Національною поліцією України приділяється особлива увага діяльності, спрямованої на захист прав та інтересів дітей, створення безпечного дитячого середовища та встановлення місцезнаходження дітей, зокрема й тих, які у результаті військових дій зникли безвісти чи з якими втрачений зв’язок.

3 початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України до органів поліції надійшло 11 257 звернень щодо зникнення 11 442 дітей. Наразі в активному розшуку перебуває 381 дитина.

За даними різних міжнародних організацій більше ніж 2 мільйона дітей переїхали в сусідні країни та близько 3 мільйонів дітей — є внутрішньо

переміщеними, що складає понад половину дитячого населення України.

У зв’язку із чим Управлінням ювенальної превенції Національної поліції України спільно з компанією «Find Му Parent» розроблено мобільний додаток «Reunite Ukraine» для пошуку осіб, зокрема дітей, які безвісти зникли, а також возз’єднання членів сімей, які були внутрішньо переміщені, виїхали за межі України a6o були незаконно депортовані до російської федерацїі, білорусі чи тимчасово окупованих територій.

Завантажити додаток можна в App Store i Google Play, а також дізнатись більше на сайті www.reunite-ukraine.com.

Інформаційні матеріали за посиланням https://fex.net/uk/s/nvmetb6.

Контактна особа — Семірякова Роксолана (моб. тел.: +38 (073) 500-11-55,     e-mail: poshukditei@police.gov.ua).