ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ВЕЛНЕС- І СПА-ІНДУСТРІЯ: ТРЕНДИ 2023 РОКУ» НА ФАКУЛЬТЕТІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ХАРЧУВАННЯ І РЕСТОРАННО-ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

26 квітня 2023 року на факультеті Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв,  професором кафедри готельно-ресторанного бізнесу доктором медичних наук Стрікаленко Т.В. була прочитана лекція на тему: «Велнес- і СПА-індустрія: тренди 2023 року».

Лектор проаналізувала основні причини популярності та розвитку галузі «велнес-індустрії», відмінності між термінами «велнес» і «здоровий спосіб життя» (більше знайомий в нашій країні). Адже «велнес» включає основні принципи здорового способу життя та комплекс послуг і товарів, спрямованих на розвиток і підтримку здоров’я, краси і довголіття людини, тобто є поняттям комплексним і має безпосереднє відношення до підготовки фахівців у нашому університеті. Розглянуто на лекції також складові «велнес-індустрії», а саме – СПА-індустрія, спортивні та фітнес центри, правильне харчування, біохакінг та багато іншого, ініційованого виробництвом для реалізації потреб і створення умов впровадження філософії велнесу. Слухачі були поінформовані також про основні Асоціації та професійні об’єднання у світі та в Україні, які аналізують, розвивають і впроваджують  філософію велнесу.

Основні теми і тренди розвитку, економіку велнес-індустрії проаналізовано на основі щорічних звітів Global Wellness Institute. Розглянуті також світові тенденції розвитку велнес- і СПА-індустрії на курортах у 2022-2025 роках та основні тренди розвитку оздоровчих послуг велнес-індустрії у 2022-2025 рр. Зокрема, обґрунтовано трансформацію курортів і закладів галузі гостинності у велнес/СПА-готелі чи готелі з велнес/СПА-центрами. Найбільше уваги було приділено розгляду останнього у часі звіту «The FUTURE of WELLNESS-2023. Trends» та усім 12 напрямкам майбутнього розвитку велнесу.

Лекція зібрала 23 слухача – серед них студенти та викладачі різних спеціальностей та курсів (ГРБ, ТХ і ТЛ, БіВ). Слухачі отримали змістовні відповіді на свої запитання.

 Відповідальна за роботу Інституту культури та мистецтв на факультеті ІТХіРГБ, викладач Безніс П.М.