ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

КУРАТОРСЬКА ГОДИНА ПРИСВЯЧЕНА ДНЮ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ,

ЯКИЙ ПРИСВЯЧЕНИЙ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ 1939-1945 РР.

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років.

Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, пошанування всіх борців із нацизмом та жертв війни. А також – нагадати, що війна розпочалася внаслідок домовленостей між двома тоталітарними режимами: націонал-соціалістичним (нацистським) у Німеччині й комуністичним в СРСР.  У 1939-1945 роках обидва тоталітарні режими вчинили на українській землі численні злочини проти людяності, воєнні злочини та злочини геноциду, внаслідок чого український, єврейський, кримськотатарський та інші народи, що жили в межах території сучасної України, зазнали величезних втрат.

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ. 

Український інститут національної пам’яті пропонує надалі дотримуватися європейського підходу в меморіалізації подій, героїв і жертв Другої світової та сучасної російсько-української воєн. З 2014 року символом памʼяті про Другу світову війну в Україні, як і в Європі, є мак памʼяті.

З цієї нагоди в Одеському нацональному технологічному університеті  було проведено кураторські години присвячені 8 травня – Дню пам’яті та примирення. Виховна бесіда допомогла поглибити знання студентів про героїчне минуле нашого народу, усвідомити велич подвигу українців у Другій світовій війні, сформувати ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави, що виявляється в таких якостях як патріотизм, національна свідомість, самосвідомість, правосвідомість, політична культура, гордість за приналежність до українського народу, виховати шану і повагу до тих, хто ціною власного життя переміг фашизм і здобуває перемогу України в наші дні.

Факультет технології зерна і зернового бізнесу

старший куратор Делі І.І.

Факультет технології вина та туристичного бізнесу

старший куратор Берегова О.М.

Факультет технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу

старший куратор Вікуль С.І.

Факультет інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу (спец. 181 «Харчові технології»)

старший куратор Степанова В.С.

Факультет економіки, бізнесу та контролю

декан Баранюк Х.О.

Факультет комп’ютерних систем та автоматизації

старший куратор Гурський О.О.

Факультет низькотемпературної техніки та інженерної механіки

старший куратор Басов А.М.

Факультет інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу (спец. 241 «Готельно-ресторанна справа»)

старший куратор Скляр В.Ю.

Факультет нафти, газу та екології

старший куратор Мадані М.М.

Факультет комп’ютерної інженерії, програмування та кіберзахисту

старший куратор Владімірова В.Б.

Факультет менеджменту, маркетингу та публічного адміністрування

старший куратор Орлова В.О.

Старший куратор ОНТУ, Мільчева В.В.