ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА КОНСЕРВОВАНИХ ПЛОДІВ ТА ОВОЧІВ» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ТОВАРОЗНАВСТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ПРОДОВОЛЬЧОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

22 травня 2023 року професор кафедри товарознавства та митної справи Одеського національного технологічного університету Верхівкер Яков Григорович прочитав лекцію на тему: «Особливості виробництва консервованих плодів та овочів», в рамках роботи Інституту культури та мистецтв.

Лекцію було проведено он-лайн за допомогою програми Zoom.

Слухачами лекцій були викладачі кафедри товарознавства та митної справи та студенти  групи ТТП-34, 35; ЕМ-491, МТЕ-41- загальною кількістю – 21 особа.

Професором Верхівкером Я.Г. було освітлено питання щодо визначення поняття консерви – це харчовий продукт, який оброблено будь–яким фізичним або хімічним способом для забезпечення тривалого терміну його збереження без зміни основних фізико–хімічних показників, а по друге яке місце на ринку України, Європи країн СНД займає напівжорстка тара та основні вимоги до споживчої тари.

Розрізняють такі типи тари, як скляна, металева, з полімерних матеріалів, дерев’яна, паперова, тканинна, сітчаста, комбінована.

Тема лекції мала відклик у слухачів, які обговорювали сучасне пакування та активно задавали питання і дискутували.

Відповідальна по Інституту культури та мистецтв факультету ТтаТХПіПБ, к.т.н. Смокова Т.М.