ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

КУРАТОРСЬКА ГОДИНА ПРИСВЯЧЕНА ДНЮ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ на ФАКУЛЬТЕТі ЕКОНОМІКИ, БІЗНЕСУ І КОНТРОЛЮ

В Одеській національній академії харчових технологій на факультеті економіки, бізнесу і контролю протягом 28 жовтня – 06 листопада 2020 року в усіх академічних групах 1-3 курсів проведено  кураторську годину, присвячену Дню визволення України від фашистських загарбників.

            28 жовтня, Україна відзначає важливу дату у своїй історії — День визволення від фашистських загарбників, національне свято, пов’язане з вигнанням військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України. Уперше День визволення України від фашистських загарбників у державному календарі свят з’явився в 2009 році. За 5 років до цього, в 2004 році в Києві відбувся парад, присвячений 60-річчю цієї пам’ятної дати. Тоді в параді брала участь бойова техніка часів Другої світової війни, зокрема танк Т-34. Відзначати пам’ятну дату на офіційному рівні у 2009 році запропонував тодішній міністр економіки Сергій Тігіпко. Сталося це 15 жовтня, а вже 20 жовтня цю ідею підтримав третій президент України Віктор Ющенко, підписавши указ № 836/2009 про запровадження відповідного свята.Цю дату було обрано не випадково. Вважається, що саме цього дня в 1944 році з території України було вигнано останнього солдата нацистського рейху. Згідно з офіційним формулюванням, свято запроваджено “з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, а також вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу під час Другої світової війни”.

Група ФЕБ -131  (куратор Тарасова О. В.)

Група ФЕБ-201  (куратор Крупіна С. В.)

Старший куратор факультету Економіки, бізнесу і контролю Гриньків О. В.