ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «СУЧАСНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ БІОТЕХНОЛОГІЇ»
НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИНА
ТА ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ
ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

          11 листопада  2019 року на факультеті Технології вина та туристичного бізнесу була прочитана лекція на тему: «Сучасні напрямки розвитку біотехнології» професором кафедри біохімії, мікробіології та фізіології харчування  Л.В. Капрельянцом.

Проф. Л.В. Капрельянц  під час дружньої зустрічі зі студентами та співробітниками розповів про участь в роботі ХІІ Українського біохімічного конгресу, який відбувся на базі Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського за підтримки  Федерації європейських біохімічних товариств (FEBS).

Український біохімічний конгрес — це визначна подія для біохіміків, молекулярних і клітинних біологів, біофізиків, медиків та фахівців суміжних спеціальностей, які працюють і цікавляться найновішими досягненнями та перспективами розвитку сучасної біологічної науки, експериментальної медицини, біотехнології, фармакології. Саме про тематику новітніх наукових напрямків під час зустрічі повідомили проф. Капрельянц Л.В. та проф. Пилипенко Л.М., які брали безпосередню участь в роботі конгресу.

 Історична назва конгресу — «біохімічний», але він має міждисциплінарний характер і охоплює значно ширше коло науки про життя, включно з молекулярною, системною і клітинною біологією, біофізикою, геномікою, імунологією та ін.

      Лекція була проведена в спеціалізованій мікробіологічній лабораторії і це дозволило студентам відчути себе молодими науковцями. Проф. Л.В.Капрельянц закликав студентів приймати активну участь в роботі наукових гуртків, які можуть стати першою сходинкою до майбутньої участі в наукових конгресах.

Відповідальна за Інститут культури і мистецтв  на факультеті ТВтаТБ
доц. Н.В. Доценко