ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

Інститут культури і мистецтв

Сучасний світ характеризується глобалізацією суспільного розвитку, зближенням націй, народів, держав, відбувається перехід людства до науково-інформаційних технологій, які в значній мірі ґрунтуються на освітньо-інтелектуальний потенціал населення. У таких умовах формування цілісної особистості, творчо розвиненою індивідуальності в значній мірі реалізується через естетичне виховання та освіту, прилучення людей до скарбниці світової культури і мистецтва.

Для реалізації цих завдань в 1998 році в Одеській національній академії харчових технологій почав роботу Інститут культури і мистецтв, головною метою якого є виховання майбутніх фахівців відповідно до вимог сучасного виробництва, знайомство студентів з кращими зразками вітчизняної та світової культури безпосередньо в стінах академії, посилення інтересу до окремих напрямів і проблемам культури, навчання студентів ефективним методам самоосвіти в області мистецтва і культури.

 З 2006 року до 2018 року Інститут очолював доцент кафедри соціології, філософії та права Соловей Анатолій Олександрович

З 2018 року  Інститут очолює кандидат технічних наук, доцент кафедри технології зернових продуктів, хліба і  кондитерських виробів Толстих Вікторія Юріївна.

Основні форми роботи Інституту культури і мистецтв

  • цикли лекцій для студентів кожного факультету, що відображають культурні традиції і сучасний стан галузі;
  • семінарські заняття з майбутньої спеціальності, на яких аналізуються проблеми культури управління сучасним підприємством;
  • окремий цикл семінарів присвячених етикету бізнесмена, планування і контролю часу, психології, правовому тренінгу;
  • методичні семінари для кураторів академічних груп, присвячені аспектам виховання;
  • конференції та конкурси, присвячені історії обраної студентами спеціальності;
  • тематичні перегляди художніх та документальних фільмів;
  • відвідування театрів міста;
  • відвідування і безпосередню участь в виставках народної творчості.

Формуванню почуття власної гідності, моральної свободи, здатності самостійно робити моральний вибір відповідають такі форми роботи Інституту культури, як тематичні бесіди, диспути з культури поведінки майбутніх фахівців.

Пошуку конкретних шляхів розвитку культури майбутніх фахівців сприяють правові тренінги, семінари по психології поведінки особистості.

Підвищенню культурного рівня майбутніх фахівців сприяють семінари кураторів університетських груп, на яких обговорюються методичні аспекти вдосконалення виховної роботи та культури спілкування студентів.

Відповідальні за роботу Інституту культури і мистецтва 

 

Директор Інституту культури і мистецтва

ТОЛСТИХ Вікторія Юріївна

доцент кафедри технології зернових продуктів, хліба і  кондитерських виробів

тел. 0672825039

E-mail: tolstihvu@gmail.com

 

ННІ готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ім. О.О. Преображенського

ХОДАКОВ Олексій Леонідович

доцент кафедри технології вина та сенсорного аналізу

тел. 0682525576

E-mail: khodakov2008@gmail.com

 

ННІ харчових технологій ім. М.О. Грішина

ОХОТСЬКА Марія Ігорівна

доцент кафедри харчової хімії, експертизи та біотехнологій

тел. 0677064907

E-mail: mariaoxota0214@ukr.net

ННІ комп’ютерної інженерії, автоматизації, робототехніки та програмування ім. П.М. Платонова

 

МОСКАЛЮК  Андрій Юрійович

доцент кафедри електромеханіки та мехатроніки

тел. 0672888108

E-mail: andreu.moskaliyk@gmail.com

ННІ економіки, управління і бізнесу ім. Г.Е. Вейнштейна

ЗАБОЛОТНА Олена Степанівна

доцент кафедри економічної теорії та фінансово-економічної безпеки

тел. 0970649577

E-mail: zabolotnaolenas@gmail.com

 

 

 

  

 

 

 

МУЖАЙЛО Василь Дмитрович

доцент кафедри публічного управління та адміністрування

тел. 067 760 2503

E-mail: stas560823@ukr.net 

ННІ холоду, кріотехнології та екоенергетики ім. В.С. Мартиновського

ЖИХАРЄВА Наталія Віталіївна

доцент кафедри холодильних установок і кондиціювання повітря

тел. 0630771257

E-mail: zhikhareva.nata@gmail.com